Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia a organizat vineri, 19 aprilie, și respectiv joi, 25 aprilie, festivitățile de absolvire ale „Programului de pregătire militară generală” pentru persoanele chemate în activitate în condițiile Ordinului ministrului apărării nr. M 124 din 2017 pentru subofițerii și ofițerii încadrați pe funcții în Forțele Navale, la finalul anului 2018.

La începutul lunii martie, șapte ofițeri de specializări diferite alături de patru subofițeri au început „Programul de pregătire militară generală”, desfășurat în premieră în Forțele Navale. Programul a avut o durată de șase săptămâni pentru subofițeri, respectiv șapte săptămâni pentru ofițeri, timp în care aceștia au învățat tainele instrucției de front, legile și regulamentele militare, bazele instrucției tragerii cu armamentul individual de infanterie, dar și cel mai important atribut al militarilor, lucrul în echipă. Cei 11 militari au depus jurământul militar la începutul lunii aprilie, în săptămâna în care România a sărbătorit 15 ani de la aderarea la Organizația Tratatului Nord Atlantic și 70 de ani de la înființarea Alianței, moment în care aceștia și-au asumat o misiune pe cat de dificilă, pe atât de onorantă, cea de a sluji drapelul tricolor, de a pune mai presus decât viața, împlinirea datoriei față de Patrie. Pregătirea a continuat pentru cei 11 militari, care au navigat prin manualele de specialitate militară, aprofundând cunoștiințe de logistică, istorie sau geografie militară.

La finalul „Programului de pregătire militară generală”, așteptările de la cei 11 militari sunt mari, iar seriozitatea, altruismul, încrederea în propriile forțe, dar și în colegi, i-au ajutat să se integreze în sistemul militar. Ținuta militară impune respect, iar cei 11 militari trebuie să se ridice la înălțimea provocărilor. Ei sunt hotărâți să își îndeplinească cu demnitate, responsabilitate și onoare misiunile incredințate, mândri că fac parte din echipajul Forțelor Navale și din marea familie a Armatei României.

Foto: Ionuț Felea

#România #ArmataRomâniei #ForţeleNavaleRomâne#ȘcoaladeAplicațieaForțelorNavale

Lasă un răspuns