Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” a organizat vineri, 5 aprilie 2019, ceremonia de depunere a Jurământului Militar, în cadrul căreia șapte ofițeri și patru subofițeri, încadrați pe funcții în Forțele Navale la finalul anului 2018 în condițiile aplicării Ordinului ministrului apărării naționale nr. M-124 din 2017, au rostit legământul de credință față de țară.

Cei șapte ofițeri și patru subofițeri au parcurs, timp de patru săptămâni, primul modul din cadrul „Programului de pregătire militară generală pentru persoanele chemate în activitate”, care a însemnat instruirea acestora pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor de militar, cunoaşterea legislaţiei şi reglementărilor specifice domeniului militar, formarea deprinderilor de bază ale instrucţiei de front și ale instrucţiei tragerii cu armamentul individual de infanterie. Programul va continua cu un modul de pregătire de specialitate care va include istorie militară, geografie militară, precum și noţiuni generale referitoare la apărarea teritoriului naţional.

La festivitate au participat: contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, comandantul Flotei, comandanți de unități din Forțele Navale, părinți, rude și prieteni ai celor 11 ofițeri și subofițeri, dar și soldații profesioniști aflați în perioada modulului pregătirii de specialitate.

Foto: Ionuț Felea

#România #ArmataRomâniei #ForţeleNavaleRomâne#ȘcoaladeAplicațieaForțelorNavale

Lasă un răspuns