Luni, 11 martie, în premieră, la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” a început Programul de pregătire militară generală pentru personalul chemat/rechemat în activitate, ofițeri și subofițeri, în condițiile aplicării Ordinului ministrului apărării naționale nr. M-124 din 2017.

Deschiderea oficială s-a desfășurat în prezența personalului Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, a ofițerilor din Forțele Navale aflați la cursurile de carieră, precum și a soldaților profesioniști, care urmează modulul pregătirii de specialitate. Comandorul Petrică Pîrvu, comandantul unității, a prezentat structura şi obiectivele programului de formare. Activitățile au continuat cu prezentarea drapelului de luptă al unității, înmânarea armamentului de infanterie şi defilarea personalului militar, urmând apoi primele lecţii de instrucţie de front.

Obiectivele programului de instruire sunt asigurarea integrării în mediul militar a celor șapte ofiţeri şi patru subofiţeri, cunoaşterea legislaţiei şi reglementărilor specifice domeniului militar, însuşirea cunoştinţelor referitoare la organizarea sistemului militar și a noţiunilor generale de apărare a teritoriului naţional.

Foto: Ionuț Felea

#România #ArmataRomâniei #ForţeleNavaleRomâne#ȘcoaladeAplicațieaForțelorNavale

Lasă un răspuns