La Școala de Aplicație a Forțelor Navale, 101 soldați profesioniști au absolvit azi, 23 decembrie, programul de instruire și urmează să fie repartizați la unitățile pentru care au desfășurat pregătirea specifică.

Formarea noilor militari din Forțele Navale Române s-a desfășurat pe durata a 7 saptamani, timp în care aceștia au parcurs două module, primul fiind reprezentat de programul de instrucție de front și de cunoaștere a armamentului ușor de infanterie, iar cel de-al doilea de stagiul de instruire pe diverse specialități și domenii.

Ceremonialul s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea tuturor măsurilor pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Școala de Aplicație din Mangalia îndeplinește, prin implementarea standardelor NATO, încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse din Armata României, și anume, resursa umană, și își consolidează statutul de elită în rândul instituțiilor de formare și pregătire din România.

Foto credit: Cristian VLASCEANU