Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” a organizat luni, 30 septembrie, ceremonia de deschidere a Anului de instruire 2019-2020 și a Programului de pregătire militară generală pentru ofițeri și subofițeri, în condițiile aplicării Ordinului ministrului apărării naționale nr. M-124 din 2017, pentru personalul chemat în activitate.

Obiectivul Programului de pregătire militară generală pentru ofițeri și subofițeri este de a forma deprinderile individuale necesare desfășurării activităților în mediul militar, însușirea cunoștințelor teoretice și îndeplinirea atribuțiilor generale specifice cadrelor militare încadrate.

Programul de instruire la care participă 23 de ofițeri și un subofițer cuprinde două module. Primul modul, Instruirea pentru formarea deprinderilor de militar, are drept scop instruirea pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor de militar, cunoaşterea legislaţiei şi reglementărilor specifice domeniului militar, precum și a deprinderilor de bază ale instrucţiei de front și ale instrucţiei tragerii cu armamentul individual de infanterie. Cel de-al doilea modul, Instruirea multidisciplinară și leadership, include cunoştinţe referitoare la organizarea sistemului militar și noţiuni generale de apărare a teritoriului naţional.

Deschiderea oficială s-a desfășurat în prezența reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale, a personalului Şcolii de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” și a aspiranţilor promoţia 2019 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, aflați la Cursul de bază pentru ofițeri.

 

Articol preluat de pe http://navy.ro