Comandor Cosmin DOBRESCU

Comandorul Cosmin DOBRESCU s-a născut la data de 21 Octombrie 1976, în localitatea Mangalia, judeţul Constanta.
A absolvit Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, în anul 1995, iar în perioada 1995 – 2000 a urmat cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Şi-a început cariera militară îndeplinind  diferite funcții la bordul navelor vedete torpilare, după care a fost numit, începând cu anul 2001, in funcția de comandant serviciu de lupta artilerie și rachete la bordul corvetei 265 „Horia Macellariu”.

Începand cu anul 2005, a activat în calitate de de specialist artilerie și rachete navale în cadrul statului major al Divizionului 50 Corvete. În perioada 2008-2011 a fost numit șef al structurii de securitate in cadrul aceluiași divizion de nave. De-a lungul carierei a participat la diferite exerciții multinaționale, cele mai importante fiind: BLACKSEAFOR, Dogu Akdeniz, Mavi Balina, Cooperative Partner, Black Sea Partnership.

În perioada 2011 – 2014 și-a desfășurat activitatea la Bucureşti, la Statul Major al Forţelor Navale, unde a îndeplinit atribuțiunile funcţiei de ofiţer în Secţia relații internaționale, control și verificare armament.În anul 2016, a absolvit cursul de masterat al Facultății de Comandă şi Stat Major, Conducere interarme – Forţe Navale, în cadrul Universității Naționalede Apărare „Carol I”.
După absolvire, în anul 2016 a fost numit comandant al corvetei 265 „Horia Macellariu” la bordul căreia, timp de doi ani, a reprezentat Forțele Navale Române în diferite misiuni și exerciții navale naționale și internaționale, precum „Mavi Balina”, „Sea Breeze” și „Sea Shield”.

În perioada 2018 – 2020 a fost numit șef Birou relații internaționale în cadrul Statului Major al Forţelor Navale.
Începând cu 15 Ianuarie  2022, este numit în funcția de locțiitor al comandantului Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale. În cei peste 20 de ani de activitate, și-a perfecționat pregătirea profesională prin absolvirea cursurilor de limba engleză, relatii publice și a cursului pentru administrarea securitatii.

În semn de apreciere, pentru rezultatele deosebite, obţinute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele însemne şi medalii: Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru XV și XX ani de activitate.
Este căsătorit cu Paula şi împreună au o fiică, Anastasia
Vorbeşte limba engleză.